Τα Νέα Μας

Συνταγές 19 Ιανουαρίου 2016

Μακαρούνια Σκιουφιχτά

Rate this item
(2 votes)

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα και μετά φτιάχνομε τα μακαρόνια: πλάθομε ένα κορδόνι σε μέγεθος δακτύλου και κόβουμε ένα ένα κομματάκι (3 περίπου εκατοστά), βάζουμε δυνατά τα δάκτυλά μας μέσα στη ζύμη και τρίβοντάς τα πάνω στο τραπέζι τα απομακρύνουμε και κάνουμε ένα κοντόχοντρο μακαρόνι (σαν βαρκούλα), αδειανό στη μέση.
Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω σε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, περίπου μια ώρα. Πριν τα βράσομε, τα κοσκινίζομε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βράζουμε νερό, ρίχνομε μέσα τα μακαρόνια και βράζομε μισή ώρα. Τα βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο (στακοβούτυρο) και πασπαλίζομε με τον τριμμένο ανθότυρο. Τρώγονται ζεστά.

Υλικά:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1κούπα τυρί ανθότυρο τριμμένο
  • 1 – 2 κουταλιές βούτυρο
Read 3876 times

3 comments

  • JustinWot
    JustinWot Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 08:56

    п»їlegitimate online pharmacies india https://indiaph24.store/# cheapest online pharmacy india
    reputable indian online pharmacy

  • sismamifs
    sismamifs Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 20:56

    Routine uterine biopsies provide no benefits for tamoxifen users cialis 40 mg For now, with our launch on the first anniversary of the BP Oil Spill one of the worst non renewable energy disasters our planet has experienced please take a moment to explore our platform and share it with your friends

  • abraloure
    abraloure Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 05:39

    cialis medication erectile dysfunction buy ivermectin for humans Viagra Testen Kostenlos

Leave a comment

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε το άρθρο που διαβάσατε.

Επικοινωνία

Παραδοσιακά Προϊόντα Ικαρίας & Κρήτης

Χανιά

Phone: 69452569789

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.