Print this page
Χοχλιοί (σαλιγκάρια) μπουμπουριστοί
Συνταγές 19 Ιανουαρίου 2016

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) μπουμπουριστοί

Rate this item
(3 votes)

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για τρία λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τους ανακατεύουμε μία φορά και μετά από δύο λεπτά τους σβήνουμε με το κρασί. Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Κατά μια άλλη εκδοχή, κάνουμε κουρκούτι με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο (αν το επιθυμούμε), γεμίζουμε το στόμιο των χοχλιών με το μείγμα μας και τους τηγανίζουμε στο λάδι με το δεντρολίβανο.

Υλικά:

  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξύδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Read 3935 times