Print this page
Πιλάφι Χανιώτικο
Συνταγές 19 Ιανουαρίου 2016

Πιλάφι Χανιώτικο

Rate this item
(3 votes)

Αφού βράσουµε το κρέας, το βγάζουµε και σουρώνουµε. Μετράµε τον ζωµό και τονβάζουµε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει µε το ρύζι. Όταν είναι µισοψηµένο το ρύζι ρίχνουµε το λεµόνι. Όταν το κατεβάσουµε από τη φωτιά ρίχνουµε το βούτυρο αφού το έχουµε κάψει. Για κάθε 3 ποτήρια ζωµό βάζουµε 1 ποτήρι ρύζι. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος προσθέτουµε νερό. Αν θέλουµε συνοδεύουµε το πιλάφι µε γιαούρτι.

Υλικά:

  • 1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι και ένα κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (στακοβούτυρο)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 6 φλιτζάνια ζωµό
  • αλάτι
Read 1625 times